Wellness badkamer, Assebroek

Beschrijving: 

Van garage tot wellness badkamer

Op het gelijkvloers van een architecten woning, werd een deel van de garage omgevormd tot welness badkamer. Oorspronkelijk werd deze woning van architect Piet Godderis voornamelijk uit beton opgetrokken, om daarna met metalen te worden afgewerkt zoals de trend was eind jaren negentig toen het pand gebouwd werd. De klant verkoos echter natuurlijke materialen in de woning om zo het interieur warmer te maken.

Eikenhouten parket in de badkamer

Voor de badkamer was het al snel beslist dat een massief eiken vloer gewenst was, helaas zijn de meeste houten parketten niet bestand tegen water. Het oostenrijkse bedrijf Mafi vond hier echter een oplossing voor. Door de innovatieve opbouw van lagen in het parket is deze eik bestand tegen water en zal de vloer zeer beperkt onderhevig zijn aan vochtigheidsschommelingen in de ruimte. 

Zoals op de foto's te zien is, is dit parket bovendien uniek in zijn structuur.  

Maatmeubel in eik fineer

Afgestemd op het kleur van de wit geoliede parket, voorzien we een op maat gemaakt wastafel-meubel in eik fineer.

Axor Massaud by Hansgrohe 

Alle kranen alsook de wastafel zijn van Hansgrohe, meer bepaald de Axor Massaud reeks.

Voor de twee-personen douche werd gekozen uit het Shower select gamma, en tussen de twee douches werd een infrarood Sunshower voorzien. 

  

Het Sphinx hangtoilet is volgens de laatste nieuwe trend rim-free, waarover U meer kan lezen op onze blog.

Het badkamer textiel werd afgestemd op het Designers Guild beddengoed in de bijhorende gastenkamer: handdoeken van Santens in combinatie met badmatjes van de Witte Lietaer.  

Client: 
bnb, Assebroek
Project Duur: 
3 weken
Datum: 
maart, 2014
Locatie: