Uitbreiding van bestaande woning, Oostkamp

Beschrijving: 

Een klant met een vastgoedpatrimonium die bijna jaarlijks bij Upgrade aanklopt, wil een bestaande woning zo snel mogelijk uitbreiden. Het is belangrijk dat we de afgesproken termijn respecteren, want de klanten kijken uit naar de geboorte van een tweede telg!

Ruwbouw

Dat is een kolfje naar onze hand, want in 2014 renoveerden we het hoofdgebouw al volledig. Na de afbraak van de achterbouw plaatsten we een nieuw rioleringssysteem dat we aansloten op het net. Nu proberen we de ruwbouw zo snel mogelijk wind- en waterdicht te krijgen: we gieten de betonplaat, bouwen binnen- en buitenmuren, trekken gewelven op, installeren dorpels en aluminium buitenschrijnwerk tot we ten slotte het dak met normconforme isolatie en naadloze lichtkoepel plaatsen.

Bedrading

Dan is het de beurt aan de bedrading, met algemene elektriciteit van Niko Homecontrol met de nodige bekabeling voor het ether- en internet. De inbouwverlichting is van het merk Modular. We voorzien nu al de bekabeling voor eventuele buitenverlichting en welnessinstallaties in de tuin. Om de open ruimte te accentueren en zo weinig mogelijk plaats te verliezen met radiotoren, kiezen we voor vloerverwarming. Vloerverwarming is niet alleen esthetisch, maar is ook zuinig en straalt een aangename warmte uit.

Afwerking

Niet veel later kunnen we aan de afwerking beginnen. In de leefruimte plaatsen we een samengesteld massief eiken parket, dat perfect aansluit op de tegelvloer. Voor de keuken kiezen we voor strak maatwerk. De spoelbakken verwerken we naadloos in het witte Corian van het werkblad in de keuken. Omdat we willen dat de klant al dit jaar van de nazomer kan genieten, besluiten we ook voor het terras te gaan. We kiezen padoek terrasplanken die we onzichtbaar op hardhouten liggers bevestigen. De stijl van het terras trekken we door naar de gevel, die, na isoleren en waterdicht maken, met verticale padoekplanken van wisselende breedtes bekleed zal worden.

De oplevering van de werken is binnen de afgesproken termijn. De klanten hebben nog voldoende tijd om de kinderkamer in te richten en zich in alle rust op de geboorte van hun tweede dochtertje voor te bereiden. 

Bekijk alle foto's van Project 16FW op onze Facebook-pagina.
Onze partners bij dit project: Dave Carpels - Algemene Bouwonderneming & PTP Technics

Datum: 
september, 2016
Locatie: