Totaalinrichting interieur, Brugge

Beschrijving: 

Totaalinrichting van slaapkamers en badkamers 

Voor dit totaalinrichtingsproject te Sint-Andries, lieten we bij het interieur ontwerp van de slaapkamer, dressing en badkamer in elkaar doorlopen. Naturel eikenhouten elementen komen terug in de kleerkast, trap en badkamer. Ze brengen evenwicht in de ruimte en maken deze zolder renovatie uniek.

Naturel gekleurde eik fineer van de hoogste kwaliteit

Een verloren ruimte werd door ingemaakte kasten, een werkblad en een unieke trap omgevormd tot het centrum van het huis. De trap die voorheen een uitschuifbare zolder trap was leidt nu naar een volledig uitgewerkte zolderruimte. Zowel de volledige zolderinrichting, de wanden en de ingemaakte kasten werden mat gelakt, en overal werd met een unieke toets verwerkt met eik fineer. De naturel gekleurde eik fineer moest van de hoogste kwaliteit zijn, om zo voldoende slijtvast te zijn voor het dagelijks gebruik van de trap. We kozen dan ook voor een houten fineer laag met 2,5 mm dikte. 

Badkamers

Voor beide badkamers werd er gekozen voor tabletten met opzet lavabo's van Villeroy en Boch en kranen van HansGrohe. In de grote badkamer sluiten de twee zwevende tabletten naadloos aan de muren. Doordat zowel de muren als deze tabletten beiden in 2 componenten verf agewerkt werden, springen de eiken badkamer lades en de wastafels nog meer in het oog. 

Donker gekleurde eik voor de renovatie van het gastenverblijf

De tweede eye-catcher in deze woning waar we ook de prachtige trap maakten, is het gastenverblijf. De klant koos om de gastenkamer en en-suite badkamer in andere materialen dan hun eigen slaapkamers uit te werken zodat er een visueel onderscheid is tussen beide toepassingen. 

Voor de interieurinrichting van het gastenverblijf is het hoofdmateriaal eik fineer in wengé kleur. Deze eik fineer komt zowel bij de lavabo tablet als de vensterbank, het hoofdbord van het bed en de ingemaakte nissen terug. Het herhalen van dit natuurlijke materiaal brengt rust en evenwicht in de kamer. Het warme hout komt mooi naar voor in contrast met de witte muren, de wit gelakte kleerkasten en het witte sanitair alsook de hemelsblauwe gekleurde wanden. Als finale toets werd de dressing kast met op maat gemaakte massief wengeé handgrepen afgewerkt. 

Zoals U op de foto's kan zien is de vierkante en-suite badkamer volledig afsluitbaar door de twee schuifdeuren, die van ingefreesde handgrepen voorzien zijn. De op maat gemaakte schuifdeuren in melkglas hangen in schuifgeleiders die volledig in het plafond geïntegreerd werden. Net als in de andere kamers op de bovenverdieping werden de radioren mat zwart gelakt, en op een op maat gemaakt, zwart gelakt, metalen frame opgehangen. Een voorzet wand van mat wit gelakte latjes zorgen ervoor dat de verwarmingselementen volledig onzichtbaar en stijlvol weggeborgen zijn en toch optimaal hun warmte kunnen afgeven.

Client: 
Huis in Sint-Andries
Project Duur: 
8 Weken
Datum: 
augustus, 2014
Locatie: