Terras in Padoek, Aalter

Beschrijving: 

Onze klant had nood aan een terras renovatie en zocht naar opties die bij de reeds bestaande gevel bekleding pasten (zie foto rechts). In samenspraak met de klant kozen we voor de buiten renovatie van deze rustieke Villa te Aalter, voor de duurzame houtsoort Padouk.

De herkomst van Padouk

Padouk is een zeer duurzaam en uitzonderlijk stabiel hout uit Midden- en West-Afrika. Deze lichtboomsoort komt solitair voor in tropische regenwoud. De wind verspreidt zijn gevleugelde zaadjes, de boom verjongt zich gemakkelijk en natuurlijk en behoort zo tot bomen die gerooid worden in duurzame bosbouw. Zijn optimale groeigebied is Gabon en Kameroen.

De houtkleur van Padouk

Deze houtsoort kleurt koraalrood tot paars-bruin, maar zonder afwerking verkleurt het door het buitenlicht snel tot bruin. Bij de plaatsing voorzien wij dan ook onmiddellijke afwerking en adviseren wij U over de beste hout onderhoudsproducten om uw houten terras jaren als nieuw te laten uitzien.

Duurzaamheid

Het kernhout van Afrikaans padoek is zeer duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse I), de houtsoort spint niet duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse V). Het is daarmee heel geschikt voor hoogwaardige toepassingen zoals buitenschrijnwerk

Afwerking

De uitharding van afwerkingsproducten op basis van alkydharsen geeft soms plaatselijk problemen. Op voorhand ontvetten met alcohol of thinner helpt meestal. Watergedragen producten (acrylaten) kunnen een oplossing bieden.
Afrikaans padoek verkleurt door licht, dus de oppervlakteafwerking moet snel gaan. Los daarvan gaat de afwerking goed: de producten hiervoor worden meestal prima opgenomen.

Voor meer informatie over de houtsoort Padouk, kan U ook terecht op het Belgische hout forum.

Client: 
Rustieke Villa te Aalter
Project Duur: 
3 Dagen
Datum: 
augustus, 2014
Locatie: