Ecologische interieurinrichting winkel, Brugge

Beschrijving: 

Aangezien het thema van deze winkel "ecologisch verantwoord" was, gingen we aan de slag met oude meubeltjes en een hele hoop schilderijen en kaders.

Die schilderijen en kaders kwamen op de muren terecht. Dat klinkt misschien logisch maar zoals op de foto's te zien is, deden we dit niet op de gebruikelijke manier. Het kwam er op aan om ze zo te kunnen schikken dat ze wel nog individueel zichtbaar waren maar ook deel uitmaakten van het geheel. Eenmaal de collage gemaakt was, werden alle stukken goed vastgemaakt. Met tape werden enkele lijnen getrokken over het geheel. Nadat alles wit werd geverfd, kon de tape worden verwijderd en waren er zo nog (ongeschilderde) flitsen van de achterliggende kunstwerken te zien.

Voor de toonbank/kassa gebruikten we oude kastdeuren. We probeerden een goed evenwicht te vinden tussen de verschillende hout- en laktinten, keken naar motieven, handvaten en ruitjes. Na wat puzzelen kwamen we tot een mooie balans.

Verder werden verschillende meubelstukken zwartgeverfd. Deze stelden we onder, naast en op elkaar op. Hierop konden artikels worden uitgestald.

De overgebleven oppervlakten hielden we bewust sober in een licht hout. Zo kwam de spotlight op het niet-alledaagse te staan.

Client: 
E-concept
Datum: 
mei, 2012
Locatie: