Cederhouten gevelbekleding, Brugge

Beschrijving: 

Voor de achtergevel renovatie, koos onze klant voor een mooie ceder houten gevelbekleding, een milieuvriendelijke keuze.

Een gevelbekleding onder de vorm van cederhouten planken heeft veel voordelen. Cederhout wordt vaak gebruikt voor gootbekledingen en gevelbekleding om één enkele hoofdreden: onderhoudsvrij als je kiest voor de natuurlijke vergrijzing van het hout. Wil je echter de mooie rode kleur behouden, dan is het heel onderhoudsintensief.

De voordelen van cederhouten gevelbekledingen

  • Onbehandeld gaat cederhout makkelijk 20 jaar mee, ook in ons natte klimaat met temperatuurschommelingen.
  • Cederhout is een natuurproduct, duurzaam en volledig onderhoudsvrij. Indien gewenst kan men het hout oliën om het gelijkmatig te laten vergrijzen of om het een kleurtint te geven.
  • Het houtweefsel van cederhout bevat natuurlijk thujaplicine en wateroplosbare fenolen. Zij beschermen het hout tegen houtrot en insectenaantasting. Het is dus niet nodig ceder te behandelen met een houtverduurzamingsproduct.
  • Ceder trekt zelden scheef en barst niet of nauwelijks. Het is een lichtgewicht hout met een vezelstructuur die veel sterkte biedt en waardoor het zijn vorm behoudt.
  • Rode ceder heeft een goede "thermische coëfficiënt." Dat betekent dat het geen hitte opneemt, eender hoe lang het in de zon op een hete dag heeft gebakken.
  • Hoewel het een zachte houtsoort is, bezit het ongeveer 80 procent van de sterkte van eik.

Wenst U ook een een gevelbekleding in cederhout, of wenst U advies over andere opties? Contacteer ons voor vrijblijvend advies.

Client: 
Rijwoning in Brugge
Project Duur: 
3 Dagen
Datum: 
juni, 2012
Locatie: