Nu de wintermaanden zijn aangebroken, kijken we allemaal uit naar de gezelligheid van een kachel of haard tijdens de koude avonden. Ongeacht de stijl, een haard is en blijft het middelpunt van een huis. Wij delen graag wat inspiratie om warm te blijven.​


Meer lezen

Wanneer we nadenken over de opmaak, ambiance en sfeer van een woning, blijkt verlichting een fundamenteel element. Helder licht houdt je wakker en alert. Gedimde en zachtere lichten werken relaxerend en rustgevend. Vandaag delen we enkele tips die je misschien indachtig kan zijn bij het plannen van het licht in je huis.


Meer lezen

Bij appartementen (of kleinere huizen, we gaan niet discrimineren.) is er soms serieus wat denkwerk nodig om alle ruimtes optimaal in te richten. Vandaag richten we onze loep op kleine keukens. Hoe maak je van een beperkte ruimte toch een handige en functionele plek?


Meer lezen

Dat renoveren en herbouwen de toekomst zijn, daar waren wij alvast van overtuigd. Op 25 oktober verscheen een interview door bouwsite Livios met architect Tim Peeters uit Gent. Wij vatten even samen.


Meer lezen

Een slaapkamer is om te slapen, maar iedereen weet dat we daar best "onder andere" aan toevoegen. In deze blogpost kijken we naar vijf simpele tips om rust te brengen in het interieur van deze ruimte.


Meer lezen

Enkele weken geleden schreven we een algemene intro rond kleur in je interieur, vandaag gaan we dieper in op kleuren die garant staan voor dat 'herfstgevoel'. Ook deze keer halen we onze inspiratie uit de natuur.


Meer lezen

Vandaag willen we graag een persoon in de spotlight zetten. Iemand die er op creatief vlak toch wel uitspringt. We klopten aan bij Nathalie Verdonck die ons een woordje uitleg gaf over het keramiek dat ze maakt en de toekomstplannen voor haarzelf en haar gezin.
Ze maakt ook deel uit van Buren Bij Kunstenaars, het event dat komend weekend al voor de 15e keer doorgaat.


Meer lezen

Het is niet steeds gemakkelijk om kleuren te kiezen die passen bij je interieur. Trends veranderen, smaken verschillen en, hoe je het nu draait of keert, je interieur is gewoon iets persoonlijks. Kleuren spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Ze hebben invloed op onze stemming en prikkelen onze zintuigen. Hoe je zelf geslaagde kleurcombinaties maakt en de perceptie van een ruimte kan beïnvloeden, lees je hier.


Meer lezen

Vandaag halen we inspiratie uit het minimalistisch wonen. We gaan voor alle duidelijkheid niet volledig in op de levensstijl maar focussen ons eerder op hoe het binnen de interieurwereld past. Minimalistische interieurs zijn niet meer weg te denken uit de interieurdesignwereld. Je ziet ze ook veel vaker dan je misschien denkt.


Meer lezen

Als je ietwat van lezen houdt, dan zul je waarschijnlijk kunnen beamen dat er geen beter leesseizoen is dan de herfst. Een boek op de schoot en een warme kop koffie bij de hand terwijl het buiten kouder wordt, het lijkt me de ideale manier om een regenachtige herfstdag te spenderen. 
Vandaag zoeken we vijf essentiële onderdelen voor de ideale leeshoek.

 


Meer lezen

Stoelen... we zijn ze zo gewoon dat we er soms niet echt bij stilstaan, maar door de jaren heen is er veel veranderd. Trends komen en gaan maar sommige ontwerpen weerstaan toch de tand des tijds.

Vandaag bespreken we tien iconische stoelen. Geen zorgen, we overspoelen je niet met informatie. We geven je een kort overzicht. Klaar? Hier gaan we!

Meer lezen

Behang is weer helemaal in! Dus dat moeten we vieren. 
Natuurlijk nemen we niet zomaar wat behang bij de hand, we stellen u meteen de najaarstrends in behangland voor.

Kijkt u even mee?


Meer lezen

De kleinste kamer van het huis. Er wordt soms niet veel aandacht aan gegeven maar met volgende tips wordt het ook uit aangename ruimte om te vertoeven, ook al is het maar voor even.


Meer lezen

Om op de hoogte te blijven van de nieuwe trends en producten, proberen we af en toe eens binnen te springen bij onze partners. Deze keer brachten we een bezoekje aan Van Marcke die, met zijn nieuwe toonzaal op de Sint-Pieterskaai, een mooi overzicht geeft van de trends op keuken- en badkamervlak.
Dit viel ons op:


Meer lezen

Een groenwand, of verticale tuin, tovert een saaie wand om tot een echt kunstwerk. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst en  zijn niet alleen een sfeermaker en goed voor de luchtvochtigheid maar ook ondersteunend voor een beter leef- werkklimaat.


Meer lezen

Wabi-Sabi is een eeuwenoude japanse filosofie die zich toelegd op het accepteren van het imperfecte en de tijdelijke aard van het leven. Het is ontsprongen uit het Boeddhisme en gegroeid uit de thee ceremonies waar de geprijsde benodigdheden handgemaakt en dus onregelmatig en imperfect waren. Er is geen Westerse vertaling voor Wabi-Sabi, maar het komt neer op het vinden van schoonheid in het imperfecte, tijdelijke en onvolledige.


Meer lezen

We blijven steeds op zoek naar kleuren die elkaar aanvullen. Het zijn soms niet de meest voor de hand liggende combinaties, maar anders is ook mooi. Vandaag gaan we voor rozige wangen en bronzige details.


Meer lezen

Duurzaam en veelzijdig, beton blijkt een slim product te zijn. Een robust materiaal dat extreme weersomstandigheden kan weerstaan en weinig onderhoud vraagt. De thermische massa (het opnemen en opslaan van warmte-energie) zorgt dat er kan worden bespaard op verwarming en afkoeling. Beton kan esthetisch hard overkomen maar door de toevoeging van natuurlijke elementen wordt het geheel verzacht.


Meer lezen

Een groendak is meer dan alleen maar een tuin boven je hoofd. Heb je een goede dakstructuur, dan kun je alle kanten op. Van de meest voorkomende vetplantjes, via een groententuin tot een volledig uitgewerkte tuin met zelfs bomen. Naast het esthetische aspect, is dit ook een belangrijke optie bij duurzaam bouwen.


Meer lezen

Natuurlijk volgen we steeds onze klanten maar door de jaren heen hebben we toch enkele favoriete stijlen verzameld. 


Meer lezen

Pagina's