Als je ietwat van lezen houdt, dan zul je waarschijnlijk kunnen beamen dat er geen beter leesseizoen is dan de herfst. Een boek op de schoot en een warme kop koffie bij de hand terwijl het buiten kouder wordt, het lijkt me de ideale manier om een regenachtige herfstdag te spenderen. 
Vandaag zoeken we vijf essentiële onderdelen voor de ideale leeshoek.

 


Meer lezen

Stoelen... we zijn ze zo gewoon dat we er soms niet echt bij stilstaan, maar door de jaren heen is er veel veranderd. Trends komen en gaan maar sommige ontwerpen weerstaan toch de tand des tijds.

Vandaag bespreken we tien iconische stoelen. Geen zorgen, we overspoelen je niet met informatie. We geven je een kort overzicht. Klaar? Hier gaan we!

Meer lezen

Behang is weer helemaal in! Dus dat moeten we vieren. 
Natuurlijk nemen we niet zomaar wat behang bij de hand, we stellen u meteen de najaarstrends in behangland voor.

Kijkt u even mee?


Meer lezen

De kleinste kamer van het huis. Er wordt soms niet veel aandacht aan gegeven maar met volgende tips wordt het ook uit aangename ruimte om te vertoeven, ook al is het maar voor even.


Meer lezen

Om op de hoogte te blijven van de nieuwe trends en producten, proberen we af en toe eens binnen te springen bij onze partners. Deze keer brachten we een bezoekje aan Van Marcke die, met zijn nieuwe toonzaal op de Sint-Pieterskaai, een mooi overzicht geeft van de trends op keuken- en badkamervlak.
Dit viel ons op:


Meer lezen

Een groenwand, of verticale tuin, tovert een saaie wand om tot een echt kunstwerk. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst en  zijn niet alleen een sfeermaker en goed voor de luchtvochtigheid maar ook ondersteunend voor een beter leef- werkklimaat.


Meer lezen

Wabi-Sabi is een eeuwenoude japanse filosofie die zich toelegd op het accepteren van het imperfecte en de tijdelijke aard van het leven. Het is ontsprongen uit het Boeddhisme en gegroeid uit de thee ceremonies waar de geprijsde benodigdheden handgemaakt en dus onregelmatig en imperfect waren. Er is geen Westerse vertaling voor Wabi-Sabi, maar het komt neer op het vinden van schoonheid in het imperfecte, tijdelijke en onvolledige.


Meer lezen

We blijven steeds op zoek naar kleuren die elkaar aanvullen. Het zijn soms niet de meest voor de hand liggende combinaties, maar anders is ook mooi. Vandaag gaan we voor rozige wangen en bronzige details.


Meer lezen

Duurzaam en veelzijdig, beton blijkt een slim product te zijn. Een robust materiaal dat extreme weersomstandigheden kan weerstaan en weinig onderhoud vraagt. De thermische massa (het opnemen en opslaan van warmte-energie) zorgt dat er kan worden bespaard op verwarming en afkoeling. Beton kan esthetisch hard overkomen maar door de toevoeging van natuurlijke elementen wordt het geheel verzacht.


Meer lezen

Een groendak is meer dan alleen maar een tuin boven je hoofd. Heb je een goede dakstructuur, dan kun je alle kanten op. Van de meest voorkomende vetplantjes, via een groententuin tot een volledig uitgewerkte tuin met zelfs bomen. Naast het esthetische aspect, is dit ook een belangrijke optie bij duurzaam bouwen.


Meer lezen

Natuurlijk volgen we steeds onze klanten maar door de jaren heen hebben we toch enkele favoriete stijlen verzameld. 


Meer lezen

Je interieur kan een enorme invloed hebben op je gemoedstoestand. Kleuren, materialen en inrichting maar bijvoorbeeld ook lichtingval spelen een grote rol. Wil je meer rust brengen in je interieur (en bijgevolg ook in je hoofd), dan kun je volgende zaken uitproberen.


Meer lezen

Kleur in je interieur, het is soms moeilijk om je er echt een duidelijk beeld van te schetsen. 
Hoe vind je die "perfecte" tint? Wij helpen graag een handje!


Meer lezen

Velux bestaat bijna tachtig jaar. Het zal je niet verbazen dat in die bijna tachtig jaar ongelofelijke vooruitgangen werden geboekt. Na eerst een algemene blik te werken, gaan we vandaag graag eens dieper in op een specifieke optie die ons zeer interessant lijkt.


Meer lezen

Steeds meer mensen laten het bad links liggen en kiezen voor een grote inloopdouche. Toch blijft het soms zoeken naar de ideale indeling. Er moet immer steeds rekening worden gehouden met glaspartijen, hoeken en kantjes. Maar wat als deze worden weggelaten?


Meer lezen

Steeds vaker maken schilder- en lakwerken deel uit van onze projecten. Het aantal maatwerk-kasten en (op maat) tafels zijn ondertussen niet meer te tellen.  Maatwerk is één van onze passies. Om de afwerking nog praktischer te laten verlopen, gaven we onze schildershoek een update.


Meer lezen

We hebben er al enkele warme dagen opzitten maar de zomer moet eigenlijk nog beginnen. Vandaag deel ik enkele ideeen om je huis zomer-klaar te maken. Van tips om je woning optimaal leefbaar te houden tot interieur-opfleur-ideetjes.


Meer lezen

Als je ons al een tijdje volgt, heb je het misschien al gemerkt. Wij houden van prachtige, massief-houten tafels. Van tijd tot tijd maken we deze zelf in ons atelier. Dan gaat het vaak om inheemse houtsoorten. Vandaag dromen we even van een meer exotische variant.


Meer lezen

Buitendouches zijn al een hele tijd enorm in trek. Droom je van een eigen mini-wellness in je tuin of op je terras? Dan mag een buitendouche gewoon niet ontbreken. Vandaag stellen we je graag voor aan JEE-O. Hun ontwerpen zijn niet enkel een lust voor het oog, het zijn ook stuk voor stuk innovatieve producten.

 

 


Meer lezen

Fineer is het perfecte materiaal voor zowel creatieve als kwaliteitsvolle realisaties. Het gaat hier om een echt natuurproduct, dat door de specifieke verwerkingswijze enkele unieke voordelen verkrijgt.


Meer lezen

Pagina's