Gevelrenovaties

De gevel, het visitekaartje van uw huis

De gevel is de grootste zichtbare oppervlakte van uw woning en is erg bepalend voor de eerste indruk. Het bepaalt niet alleen de opinie van bezoekers, maar ook uw gevoel wanneer u thuiskomt.

Een kwalitatieve gevelrenovatie kan dan ook een gevoelige meerwaarde voor uw woning betekenen. Upgrade heeft jarenlange ervaring met gevelupgrades in tal van variaties en materialen. 

Vochtbestrijding bij gevels

Vooraleer we de buitengevel aanpakken, controleren we natuurlijk eerst de vochtigheidsgraad van de gevel. Om vakkundig te renoveren en lang van het resultaat te kunnen genieten, moet de vochtigheidsgraad immers optimaal zijn.

Indien nodig voeren we eerst een vochtbestrijding uit door injecteren onder druk of door onderkappingen bij ernstige gevallen.

 

Gevelrenovaties

Upgrade heeft verschillende mogelijkheden in zijn mars:

Gevelmetselwerk herstellen en gevelversteviging

Dit wordt vooral toegepast om gevels in hun oorspronkelijke staat te herstellen en is dus de optie bij uitstek voor beschermde of authentieke gevels. De herstelling gaat van het inmetsen van originele gevelstenen over het plaatsen van blauwstenen tot het volledig hervoegen van de gevel.

Zandstralen van gevels

Om te reinigen, te ontmossen en verkleuringen door uitlaatgassen te verwijderen.

Siliconenbehandeling van gevels

Om de orirginele of nieuwe gevelsteen een extra beschermlaag te geven en bemossing en verkleuring tegen te gaan.

 

Verschillende mogelijkheden voor gevelbekledingen

Houten gevelbekleding

Gevelbekleding door middel van buitenschrijnwerk geeft een unieke look. We werken met verschillende soorten hardhout, zoals cederhout, padoek, ipé of afzelia. De bekleding kan natuurlijk in verschillende afmetingen en modellen geplaatst worden naargelang het gevelontwerp.

In de portfolio hierboven kunt u een kijkje nemen in uitwerkingen die door Upgrade ontworpen en uitgevoerd werden.

Pvc gevelbekleding

Voor een waterwerende optie die makkelijk afwasbaar is. Ook hier zijn weer talloze kleuren en afmetingen mogelijk. Hoewel wij uit ecologisch aspect houten gevelbekleding verkiezen. 

Zinken gevelbekleding

Zink is een erg vernieuwend gevelbekledingsmateriaal dat garant staat voor een duurzame gevelbekleding. Hier is het kleurgamma eerder beperkt.

Alternatieve gevelbekledingen

Eternit platen of leien, volkernplaten of aluminium panelen zijn vernieuwende gevelbekledingen die meestal toegepast worden voor projecten die een tijdloos karakter moeten uitstralen.

Naast gevelbekledingen in alle soorten en maten, van klassiek tot innovatief, biedt Upgrade ook gevelisolaties aan. We denken immers niet alleen aan de esthetische meerwaarde van de gevel, maar ook aan de praktische kant. De isolatiewaarde verhogen is een project dat zich loont, zie hier waarom.