Tips voor een kleine badkamer

Er zijn steeds meer mensen op deze kleine wereldbol, dus gaan we steeds kleiner wonen. De ruimtes worden compacter maar de mogelijkheden blijven, al vragen ze soms wat meer creativiteit.

Hoe laat je je badkamer groter lijken? Hoe maak je hem praktisch en tegelijk stylish? Hoe maak je optimaal gebruik van de ruimte?

We vertellen het je hier.

Ga voor een accent muur

Wie zegt dat je muren allemaal dezelfde kleur moeten hebben? Zet er eentje letterlijk in de verf! Één kleur, twee, drie? Alles is mogelijk. Hou de rest van de muren wel licht.

Andere opties zijn tegels of behang met een speciaal motief. Let er wel even op dat je behang geschikt is voor warme, vochtige ruimtes. 

badkamer met accentmuur
Pinterest

 

Spiegels en glas

Transparantie! Logisch, als je van de ene kant van de kamer helemaal tot de andere kan doorkijken, dan heb je het gevoel van ruimte. Door gebruik van grote spiegels kun je de kamer dan weer dubbel zo groot doen lijken. Echt waar, het werkt. Het beste voorbeeld dat ik je kan geven, is een piepklein boekenwinkeltje in Londen met spiegels op één uiteinde van de winkel en ook op het plafond. Het ziet er van buiten gigantisch groot uit. Libreria heet het, zoek maar eens op.

badkamer glas en spiegels
khabars.net​

 

Grote vlakken

Probeer zo weinig mogelijk hokjes te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld de vloertegels laten doorlopen op de muur of tot in de douche. Hoe groter het vlak, hoe groter de ruimte lijkt. Hier kun je er ook op letten om het aantal voegen waar mogelijk te beperken door met grote tegels te werken.


Pinterest

Als enige in Vlaanderen creeëren wij met epoxy een volledig naad- en voegloos oppervlak waardoor uw kleine badkamer extra groot zal lijken. Interessant? Neem dan zeker contact met ons op. Dit kan ook worden doorgetrokken in inloopdouches.


Entellics

Je kan ook met perspectief gaan spelen door bijvoorbeeld het opstaand vlak van je bad en de muur erachter met dezelfde tegels te gaan bedekken. Een truckje om je hersenen te doen geloven dat de ruimte groter is dan de werkelijkheid.


AVSO

 

Bemeubel op maat van de ruimte

Wil je grote stukken in een kleine badkamer proppen dan voelt de ruimte snel claustrofobisch aan. Zoek daarom meubels op maat van je ruimte. Wil je absoluut een dubbele lavabo? Of lukt het ook met een enkele? Het kan een enorm verschil maken. Misschien had je al een een iets grotere wastafel gedacht met twee kranen?


Native Trails

Kies bijvoorbeeld niet voor een kast maar een tafel die je upgradet tot ‘was’-tafel. Je kan er manden onder zetten voor handdoeken en losse zaken. Want hoe minder plaats, hoe minder je de zaken kan volzetten. En hoe minder rommel, je raadt het, hoe groter je ruimte zal lijken.

Dit upgraden, ook wel 'upcyclen' genoemd, is iets dat ons nauw aan het hart ligt. Hoe dit komt, vertel ik jullie graag volgende week!


Makely Home

Badkamer renovaties zijn onze specialiteit. Is uw badkamer aan vernieuwing toe? Neem dan zeker contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.