Moodboard: Herfstkleuren in je interieur

Enkele weken geleden schreven we een algemene intro rond kleur in je interieur, vandaag gaan we dieper in op kleuren die garant staan voor dat 'herfstgevoel'. Ook deze keer halen we onze inspiratie uit de natuur.

De herfst geeft soms de illusie dat alles druilerig en nat is. Natuurlijk zal dat voor een groot stuk wel kloppen maar laat ons niet veralgemenen. Zoals we dit jaar hebben mogen ervaren, kan de zon met zijn laatste duwtje er nog enkele prachtige dagen van maken. Die Indian Summer laat ik hier even achterwege. 

 

 

Grijs, mistig,... deze foto geeft me een herfstgevoel. Wat er echter voor zorgt dat dit plaatje geen duizend tinten grijs wordt, zijn de bomen. De groene naaldbomen geven diepte en de rood/oranje/bruine tinten brengen warmte. Het zijn diezelfde tinten die voor de sfeer zorgen.

 

 

Ah, pompoenen. Je hebt ze in honderden variaties. Groot en klein, rond, langwerpig, oranje tot wit. Ze zijn onlosmakelijk gelinkt aan het oogstseizoen. Nemen we hier onze inspiratie uit, dan kunnen we zo koud of warm gaan als we zelf willen. Hier nemen we het wijde spectrum van een donker groen tot een licht roze/beige.

 

 

Het hoeven niet altijd zachte (pastel) kleuren te zijn. De herfst kent ook hardere, soms zelfs uitbundige kleuren. Alsof het nog een laatste keer wil tonen wat het in zijn mars heeft. 

Opeens is het bijna herfstvakantie. Wat vliegt de tijd voorbij! 
Het perfecte moment voor een wandeling door een bos in volle herfststemming.

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.