Grensverleggend interieur: Wanneer de grens tussen binnen en buiten vervaagt

Nu het al enkele dagen op rij zonnig is, kriebelt het weer om de buitenlucht op te zoeken. Wij fristen al even een tuinmeubel op en kijken nu ook halsrijkend uit naar de lente. Niets mooier dan wanneer die deur weer open kan en de buitenlucht zich binnenshuis verspreid. Dat bracht ons aan het denken. Kunnen we de grens tussen binnenshuis en buitenshuis doen vervagen? We gingen op onderzoek!

 

Grote glaspartijen

We deelden deze week een project waar dit eerste puntje helemaal tot zijn recht kwam. Door veel glas te voorzien, kun je doorkijken tot het einde van je tuin. Alles vormt een mooi geheel.


 

Woonkamer in je tuin

Zoals je hierboven ook ziet, kun je het interieur verlengen naar buiten toe. Daardoor is het contrast minder groot en heb je als het ware een tweede woonkamer in je tuin. Zoek leuke meubels, decoratiestukken, misschien wel een kacheltje en laat vooral je fantasie de vrije loop.

Vloer doortrekken

Door de vloer tot buiten door te trekken, denken je hersenen dat dit één ruimte is. Je hoeft het zelfs niet ver door te trekken. Let er wel op dat het materiaal buiten goed wordt behandeld om slippartijen te voorkomen. Stenen, hout, .. het kan allemaal. 


Pinimg                                                           Desire to inspire

Werk in omgekeerde richting

Breng het buiten-gevoel naar binnen. Dit kan door aandacht voor passende materialen. Gebruik je veel steen of beton in je tuin of op je terras? Kies er dan voor om dit binnen ook een plaats te geven. Of probeer om een bepaalde houtsoort zowel binnen als buiten te integreren.


De Groene Poort                                                        Floor & Decor

Misschien denk je dan meteen dat het rustiek moet, maar al deze zaken passen ook binnen een strak, modern interieur.


Daniella Witte                                                            Ask og Eng Studio

Natuurlijk binnen en buiten

Geef natuur een plekje in je interieur. Planten hoeven niet enkel in je tuin voor te komen. Dit zorgt er ook weer voor dat het visueel gemakkelijk wordt om alles als één geheel te zien.


Historias de Casa                                                    First Home

Blijft u graag op de hoogte van de laatste trends en tips? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.