In de kijker: Steel Doors

Steel doors (of stalen deuren) zijn de laatste jaren aan een opmars bezig. Hun populariteit is niet enkel te wijten aan het degelijke en onderhoudsvriendelijke materiaal maar ook aan de veelzijdigheid. Want of je nu op zoek bent naar contrast of een naadloze overgang met je interieur, deze deuren kunnen het allemaal.

Waarom kiezen voor een steellook

Stalen ramen en deuren zijn op zich niet nieuw. Ze dateren uit de periode van idustrialisering. Door de gebrekkige isolatie-kwaliteiten van toen, raakten ze in een vergeethoekje. Nu zijn ze helemaal terug. De isolatiewaarde is flink omhoog geschoten door het gebruik van kwalitatief glas en een beter afdichting in het geheel.


Rachel Inman

Steel doors zijn een meerwaarde voor elk interieur. Ze vormen een eyecatcher bij standaard of rustieke interieurs en naadloze overgangen bij strakke en modernere decors. Je kan ze zien als een industriële toets maar dan enkel als je ervoor kiest om dit zo uit te spelen.


Woon Mooi

Door het gebruik van glas creër je veel lichtinval en de mogelijkheid tot doorkijk van de ene ruimte naar de andere. Toch blijft alles ook goed afgesloten voor geluid en verwarming. Het glas hoeft natuurlijk niet helder te zijn. Ook mat of gekleurd glas zijn zeker opties die kunnen worden overwogen. Het meest voorkomende blijft wel gewoon helder glas omdat je ander de doorkijk verliest.


Xlian

Deze stalen constructies zijn maatwerk en vragen een grote hoeveelheid vakmanschap. Door constante innovatie zijn de profielen dunner geworden, dit ten opzichte van vaak grotere oppervlaktes aan glas. Het frame blijft robust maar de afwerking is sierlijk en elegant. Dit is één van de voornaamste redenen waardoor de decoratieve mogelijkheden eindeloos blijken.


Interior Design

Natuurlijk gaat het hier niet enkel om deuren. De structuur kan ook worden gebruikt als raam, douche inkadering of als opdeling in een kamer.


My House Idea

 

Zoals u dus kan zien is deze steellook enorm veelzijdig.

Indien u deze look in uw interieur wenst te integreren, kan u steeds vrijblijvend contact met ons opnemen.

Zoekt u nog meer inspiratie, neem dan zeker een kijkje op ons Pinterest bord!

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.