Bouwen met beton

Duurzaam en veelzijdig, beton blijkt een slim product te zijn. Een robust materiaal dat extreme weersomstandigheden kan weerstaan en weinig onderhoud vraagt. De thermische massa (het opnemen en opslaan van warmte-energie) zorgt dat er kan worden bespaard op verwarming en afkoeling. Beton kan esthetisch hard overkomen maar door de toevoeging van natuurlijke elementen wordt het geheel verzacht.

 

Beton + hout

 


Pascual Architecte 

Natuurlijk zijn er verschillende manieren om beton te verwerken. Kies je voor een gepoleiste look of laat je het in zijn ruwe staat, voeg er hout aan toe en je krijgt een warm en uitnodigend geheel.

Beton + steel

 


Inhabitat

Wij zijn fan van zwarte steeldoors, dat wist je misschien al. Ook de roestlook of koperkleurige elementen en messing springen, in combinatie met beton, meteen in het oog. Het zwarte steel staat in hard contrast met het grijze beton en de roest/koper/messing geven warmte aan het interieur.

Beton + grote ramen

 


Homedit

 

Haal met grote ramen de natuur binnen. Zoals bij de toevoeging van hout (zie puntje 1), helpt het zicht op bomen, struiken, gras voor een verzachting van de algemene look. Het zorgt er ook voor dat het huis meeleeft met de seizoenen.

 

Zo zie je maar, beton lijkt misschien saai en ruw maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Van de materialen waarmee je ze combineert tot de wijze van afwerking (ruw of gepoleist). Uiteindelijk kies je zelf hoe je het naar je hand kan zetten.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.