5x rust in je slaapkamer

Een slaapkamer is om te slapen, maar iedereen weet dat we daar best "onder andere" aan toevoegen. In deze blogpost kijken we naar vijf simpele tips om rust te brengen in het interieur van deze ruimte.

 


 

Linnen dekens in lichte kleuren

 
In de meeste slaapkamers wordt de grootste portie ruimte opgenomen door het bed. Daarom is het niet onbelangrijk op dit grote vlak zo neutraal mogelijk te houden. We hebben immers nog plaats om enkele details toe te voegen die pas echt in het oog zullen springen wanneer het bed wat ademruimte geeft. Ga dus voor lichte kleuren: grijstinten, beige of wit.
 

Schapenvelletje

 

Vind je schapenvelletjes een beetje meh? Think again! No sheep have to be harmed, er bestaan een heleboel alternatieve velletjes. Hoe je het draait of keert, ze voegen meteen een zachtheid en gezelligheid toe aan je kamer. We zeggen ook niet voor niets slaap'zacht'.

(Oud) hout

 

Neutrale basiskleuren + houttinenten zijn altijd een winner. Betrek je er nog andere natuurlijke materialen of zelfs planten in dan komt het plaatje echt goed samen.

Jute mand

 

Je zag hem misschien in de foto's bij het vorige puntje al piepen maar manden zijn echt een geweldige toevoeging aan eigenlijk iedere kamer. Kleine mandjes om ditjes en datjes in op te bergen, grotere exemplaren om bijvoorbeeld je vuile was in te verzamelen. Zo ziet alles er netjes en opgeruimd uit. En omdat het ook natuurlijk oogt, valt het helemaal onder hetzelfde geheel als hierboven.

Plaids


 

Eventueel kun je hier de kleur gaan opzoeken om detail in je bed te krijgen. Dat hoeft echter niet. Zachte dekentjes (met of zonder motief) zijn altijd welkom. Omdat je met lagen werkt, creër je diepte maar maak je het ook gewoon gezellig.

 

Ziezo, dat waren even kort een paar kleine tips. We wensen jullie alvast mooie dromen toe.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.