5x leeshoekjes voor de herfst

Als je ietwat van lezen houdt, dan zul je waarschijnlijk kunnen beamen dat er geen beter leesseizoen is dan de herfst. Een boek op de schoot en een warme kop koffie bij de hand terwijl het buiten kouder wordt, het lijkt me de ideale manier om een regenachtige herfstdag te spenderen. 
 
Als je leest, waar lees je dan? In de zetel? Aan tafel? In bed? Overal? Of heb je een specifieke plek? 
Vandaag zoeken we vijf essentiële onderdelen voor de ideale leeshoek.
 

De perfecte leesstoel

 
 

Een zetel/stoel waar je lange tijd comfortabel in kan zitten. Waar je in kan wegzakken en die je tegelijk voldoende ondersteuning geeft. Voeg er een warm dekentje aan toe voor de gezelligheid (en warmte want je zit natuurlijk wel stil) en enkele kussens om die ondersteuning te versterken. Aangezien we in deze post ook aan het herfst-element moeten denken, kiezen we graag voor een aardetint die we combineren met witte accenten.

 

Licht in de duisternis


Goûts & Couleur (1) (2)

Het wordt vroeger en vroeger donker, een goede leeslamp is dus geen overbodige luxe.Wij kozen voor een model uit berkenhout en eentje in zwart, gepoedercoat metaal, beide uit het aanbod van Goûts et Couleurs. Mits wat aandacht kan de keuze van een lamp echt een meerwaarde betekenen voor je interieur. De sterkte van het licht heeft dan weer invloed op de gezelligheid.

 

Zet er een tafeltje bij


Wayfair - Lowe Home                      

Je hebt natuurlijk een plek nodig om je koffie te zetten of je boek neer te leggen als je even je benen wil strekken. Jawel, daar hebben we ook aan gedacht! Natuurlijk geldt ook hier het zoeken naar iets dat bij je interieur past. Wij houden van de combinatie houten blad-metalen poten maar misschien doe je liever eens gek en nemen je de poten weg? Wel opletten met die koffie dan!

 

Netjes ingekast


Waiting on Martha - Wiki

 

Wie wil er nu niet zo'n bibliotheek als Belle uit Belle en het beest? Helaas is dat niet voor iedereen een optie (plaatstgebrek vooral) dus zochten we twee kleinere variaties. Hoekig of natuurlijk, er zijn zoveel opties om je boeken netjes in op te bergen. De hoekige optie past mooi bij de hoeken van de stoel, de natuurlijke variant krijgt een schapenvelletje en ronde zetel als gezelschap. 

 

Maar wat lees je dan in je leeshoek?

Misschien wel iets over interieur, design of architectuur? Dat vraagt om een leeslijstje!

De Interieurbijbel

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401455701

Verschijningsdatum: 06/11/2018

De Interieurbijbel is een klassieker in zijn genre. Tien jaar na de eerste publicatie blijft dit unieke naslagwerk een absolute must voor iedereen die gepassioneerd is door mooie interieurs. Voor vele scholen, bouwers, verbouwers en architecten is het een onmisbaar naslagwerk. De duidelijke en overzichtelijke indeling en heldere teksten maken van het boek een praktische en begrijpelijke leidraad voor iedereen.

 

Monochrome Home

Uitgeverij: Ryland, Peters & Small Ltd
Taal: Engels
ISBN: 9781849756136

Decoratie in zwart en wit is permanent populair en eeuwig chique. Hilary Robertson toont aan hoe de contrastrerende tinten, of je ze nu samen gebruikt of apart, prachtige effecten kunnen creëren bij je thuis. Ze bezoekt 13 magnifieke huizen van artiesten, architecten en designers, van Londen tot Parijs, Kopenhagen, Zweden en New York.

 

Floral Philosophy

Uitgeverij: Spectrum
Taal: Nederlands
Verschijnt November 2018
ISBN: 9789000364060

In dit prachtig geïllustreerde boek delen de bloemstylisten van bloomon hun kennis en tips en laten ze je door hun ogen naar bloemen kijken. Inspirerende stylingtrends worden speels afgewisseld met praktische tips over hoe je boeketten kunt samenstellen, welke bloemen perfect met elkaar matchen of hoe bloemen in kleine vaasjes het beste tot z'n recht komen. DIY-projecten worden stap voor stap uitgelegd en bieden je de kans om zelf een in het oog springende bloemenmuur of moderne bloemenkrans te creëren. Tot slot geeft Floral Philosophy advies over welke bloemen bij welk soort interieur passen. Van rustiek tot industrieel: bij ieder interieur past een eigen bloemenstijl.

 


This Is Home

Uitgeverij: Hardie Grant Books
Taal: Engels
ISBN: 9781743793459

This Is Home gaat over het simpele leven - hoe kun je focussen op het creëren van een authentieke thuis? Natalie Walton neemt je mee naar vijftien huizen over de hele wereld en stelt je voor aan de mensen die ze hebben gemaakt. Bestaat er zoiets als een universele "happiness" factor voor de ruimtes waarin we leven? Prachtige fotografie, meeslepende verhalen en interessante tips. Eentje om niet te missen!

 

Gezellige Interieurs

Uitgeverij: Librero
Taal: Nederlands
ISBN: 9789463590143

Mocht je denken dat wit de enige kleur is voor een eigentijds interieur, blader dan rustig door dit boek: bekijk de inspirerende foto’s en projecten, en ontdek dat er talloze andere mogelijkheden zijn. Architecten, designers en huiseigenaren laten zien wat zij verstaan onder een gezellig interieur. Wit overheerst dan misschien en ‘neutraal’ speelt een grote rol, maar ook met intensere kleuren kun je een rustgevend en knus interieur creëren.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.