Kleine badkamers renoveren

Het optimaal benutten van de ruimte is een dagelijkse uitdaging voor ons. Lees hieronder hoe we op 7 vierkante meter én onder een hellend dak een volwaardige badkamer installeren.

Dit was de ruimte toen we startten. 

Badkamerrenovatie in kleine zolder idee

plattegrond van kleine badkamer ingewerkt in een zolderruimte

Als je onder een hellend dak een badkamer installeert, kan je best het bad, of 1 zijde van het bad onder het dak onderbrengen. Ook het toilet wordt voorzien onder het hellende dak. Douche en lavabo meubels, die men rechtstaand benut, moeten geplaatste worden, waar minimum 2 meter hoogte is. 

Als je in kleine ruimtes veel opbergruimte wenst, is maatwerk aangewezen. Zo zie je bijvoorbeeld dat we voor dit project een open kastje met glazen legplank in de muur achter het ligbad integreerden. In het verlengde van het bad werd een ladenblok mee ingewerkt in de badafwerking.

Het maatmeubilair aan het bad en het lavabomeubel werden beiden volledig op verstek op de dikte van de fronten afgewerkt. De waterwerende MDF werd vervolgens net als de muren in 2 componenten verf warm-wit mat gelakt (RAL 9010).  Voor meer info over deze verf, lees de uitgebreide beschrijving hier.

Ladenblok met fronten in verstek in badkamer maatmeubel

Er komt natuurlijk licht binnen via het dakraam, de klant koos hierbij voor een witte velux in PVC dat ook door Upgrade geplaatst werd. Om dit natuurlijk licht ook te benutten in de aanpalende slaapkamer ruimte, wordt de badkamer voorzien van een mat glazen draaideur.

Het bad, toilet en lavabo's zijn Villeroy en Boch en kranen van een Italiaans merk verkrijgbaar bij Facq. Voor de vloerbekleding koos de klant voor een PVC laminaat met hout look.

Wat denkt U? Werd de ruimte optimaal benut? 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.