lades blog blogpost tip-on blumotion blum vanhoecke kast op maat

De beste lades voor uw kast

Voor het uitwerken van hoogstaand maatwerk is het van groot belang om de juiste partners aan te kunnen spreken. Voor scharnieren en ladeontwerpen, kloppen we aan bij Van Hoecke. Hun producten staan erom gekend kwaliteit en comfort te bieden.

Welke lades gebruiken we het meest?

Wanneer we lades willen verwerken in onze maatwerkkasten, grijpen we vaak naar één van twee mogelijkheden.

Optie 1 is de Ta’orbox van Van Hoecke zelf. Een houten lade met fijne afwerking. De lade is verkrijgbaar in 6 kleuren houtfineer: natuur eikenfineer, onbehandeld eikenfineer, natuur fotenfineer, natuur esdoornfineer, natuur berkenfineer en Zwart yayafineer. Daarnaast zijn er 2 kleuren houtdecor en 4 kleuren uni-decor beschikbaar. De kleuren van de binnen- en buitenzijde van de lade kunnen bovendien onafhankelijk van elkaar gekozen worden. Alle info is terug te vinden op de website van de Ta’or box.

lades vanhoecke taor ta'or box

Optie 2 is de Legrabox van Blum. Die gebruiken we vooral in moderne keukens en badkamers door hun metalen afwerking. Het zijn stabiele lades die zelfs belast kunnen worden tot 70 kg. De hoogte van de lade wordt gekozen naar functie. Zo heb je voor in de keuken hogere lades om bijvoorbeeld potten en pannen in te stapelen. Door hun slank design passen ze bij elk meubel. Alle mogelijkheden kan u op de pagina met kastindelingsinspiratie terugvinden.

legrabox lade blum ladeindeling

Vlot open en dicht

Die lades moeten natuurlijk zoals elke kast vlot open en dicht kunnen. Daarvoor bestaan ook specifieke bewegingstechnologie.

De eerste grote noemer is TIP-ON. Zacht aanduwen volstaat om de lade moeiteloos en gemakkelijk te openen. De lade sluit u door ze zachtjes dicht te duwen.

lade open dicht zacht tip-on

Daaraan kan BLUMOTION worden gekoppeld. Deze bestaat, indien gewenst, ook afzonderlijk. TIP-ON BLUMOTION combineert de voordelen van de mechanische openingsondersteuning TIP-ON met de beproefde BLUMOTION-demping. Door het dichtslaan van de lade wordt de TIP-ON functie geactiveerd, vervolgens zorgt BLUMOTION voor zacht en geruisloos sluiten.

lade open dicht zacht springt open blumotion bluemotion

Natuurlijk kunnen alle lades en kastdeuren op maat worden vervaardigd en naar uw smaak worden aangepast. Er bestaan nog vele andere mogelijkheden dan de enkele die we hier hebben aangehaald. Dit zijn wel de elementen die het frequentst voorkomen.

Wenst u meer informatie? Dan mag u steeds contact met ons opnemen.

Volg ons op Facebook
Schrijf je in op onze nieuwsbrief