Sandrine & Bjorn, powerkoppel aan het roer bij Upgrade Interieur.

Samenwerken met je partner, het is niet altijd eenvoudig. Bjorn en Sandrine zijn beide zaakvoerders van Upgrade Interieur in Brugge, de specialist in regio Brugge voor je renovatie en interieurontwerp. Upgrade Interieur werd opgericht door Bjorn in 2010. Eind 2018 vergezelde Sandrine het team. Vandaag zijn zij een ijzersterk team, afgestemd op elkaar. “We vullen elkaar perfect aan, maar regels zijn noodzakelijk voor een goed evenwicht tussen werk en privé”, vertelt Bjorn.

Wie is Bjorn Ruysschaert?

Sinds jaar en dag heeft Bjorn een liefde voor hout. Hierdoor specialiseerde hij zich al op jonge leeftijd in het vervaardigen van meubelen en interieur op maat. Zo richtte hij op 21-jarige leeftijd zijn eerste bedrijf in Nederland op, dat zich toespitste op het ontwerp en de productie van interieurs voor zeilboten tot 18 meter.

Na 5 jaar in deze specifieke sector, drijft zijn grenzeloze nieuwsgierigheid hem ertoe om gedurende 4 jaar de wereld rond te reizen. De ideale manier om zijn twee passies te combineren: reizen en interieurconcepten. Met een rugzak vol inspiratie keerde Bjorn terug naar België om Upgrade Interior Concepts op te richten. Dit groeide al snel uit tot een totaalrenovatiebedrijf.

Tot op vandaag richt Bjorn en zijn team zich voornamelijk op interieurconcepten waar personalisatie en speciale decoratieve technieken centraal staan. Totaalconcepten gaande van 3D-ontwerp tot decoratie waarbij de klant altijd persoonlijk begeleid wordt naar hun droominterieur.

Wie is Sandrine Vefour?

Ook bij Sandrine kwam de passie voor interieurdecoratie al vroeg bovendrijven. Zo verdiepte ze zich eerst in de wereld van stoffen bij Lelièvre Paris. Na opgemerkt te worden door interieurarchitecte Déborah Comte Liaigre , zette ze haar carrière verder in het Liaigre-huis waar ze ondergedompeld werd in de wereld van luxe interieurdecoratie. Zo ontstond haar passie voor maatwerk en duurzame materialen.

Sinds 2018 maakt Sandrine deel uit van het Upgrade Interior concepts team en brengt zij de eclectische toets aan de verschillende interieurprojecten, telkens met respect voor materiaal & herkomst.

Hoe is jullie samenwerking gestart? 

SV: Puur toeval! Bjorn vroeg af en toe mijn advies voor verschillende zaken waaronder social media, nieuwe trends, nieuwe kleuren en materialen, … om zo zijn bedrijf en service verder te doen groeien. We merkten al snel dat zijn ervaring en mijn kennis een gouden combinatie was!

BR: Ik had nood aan een frisse wind en nieuwe visie. Sandrine was de geknipte persoon met de juiste ervaring in decoratie, kleuren en materialen. Zo konden we voor de klanten nog een stap verder gaan in interieurdecoratie. Die creatieve touch bracht zij!

Hoe functioneer je als koppel binnen een bedrijf? 

SV: Het is belangrijk dat we elk onze rol hebben om zo efficiënt mogelijk te werken. Ik ben creatiever dan Bjorn, hij is technischer. Omgekeerd ben ik de administratieve ondersteuning voor bepaalde specifieke taken van Bjorn. Op die manier vullen we elkaar perfect aan. 

BR: We hebben elk onze sterktes en zwaktes. Door deze te kennen kunnen we het maximale uit elkaar zijn capaciteit halen. Dat is de sleutel tot een succesvolle samenwerking. We kunnen beiden uitblinken in wat we goed zijn én vangen elkaar op bij de mindere punten. 

Ik heb zelf ook creatieve ideeën voor renovaties en Sandrine heeft ook technische input over materialen. Op die manier kunnen we ook samen brainstormen over nieuwe projecten. We hebben een mix aan kwaliteiten die elkaar vervolledigen. 

Wat zijn de voordelen van samenwerken?

SV: We werken samen aan iets moois, het is echt teamwork. Daarnaast bouw je zelf je bedrijf op, dit zorgt voor veel voldoening. 

Je kan zelf je tijd en werk indelen hoe het best past voor jou. Wanneer de ander even minder tijd heeft, kan je hem/haar helpen hiermee.

BR: Je partner is je rots in de branding waar je op kan vertrouwen. Die band is veel sterker dan met een gewone medewerker. Daarnaast is het ook leuk om samen te werken aan ons bedrijf, om samen te groeien als koppel en veel tijd te besteden aan onze gezamenlijke passies. 

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Wat zijn de mindere kanten aan samenwerken? 

SV: We moeten erop letten om het werk niet te veel mee te nemen naar huis. Een goede werk-gezinsbalans belangrijk voor de gezondheid van je relatie én van het bedrijf. 

BR: Kritiek geven aan elkaar kan soms zorgen voor wrevel of is niet altijd even makkelijk om te aanvaarden, maar je moet daar als persoon en koppel ook in groeien. Je moet luisteren naar elkaar en elkaars mening respecteren, alleen zo kan je groeien in wat je doet.

Hoe reageren de klanten wanneer ze ontdekken dat jullie een koppel zijn? 

SV: Veel mensen verwachten dat de vrouw enkel maar een administratieve rol opneemt en zij ondergeschikt is aan mijzelf. Dit is een stereotiepe gedachte die leeft bij de mensen. Wanneer Bjorn me voorstelt als interieurarchitecte, zijn ze vaak verrast. Ze appreciëren ook dat ik Franstalig ben en zo een internationalere visie heb. Dat is zeker een meerwaarde voor Upgrade. 

BR: De klanten zijn zeer positief omdat er een directe communicatie is tussen mijzelf en mijn vrouw. Er is geen informatieverlies, we zijn perfect op de hoogte van alle projecten. 

Hoe combineer je je werk en je gezinsleven? 

SV: Na de geboorte van onze zoon, was het even aanpassen om een evenwicht te vinden. Maar het is belangrijk om goede regels voorop te stellen en zich daar ook aan te houden. 

BR: Grenzen stellen is inderdaad belangrijk. Wanneer we werken, zijn we gefocust op het werk en de klanten. Er is dan geen ruimte voor discussies over het gezin. Dat zorgt ervoor dat we efficiënt en gefocust kunnen werken. Wanneer de werkdag erop zit, gaan we ons ook volledig focussen op het gezin en niet meer praten over het werk. Zo besteden we maximaal onze aandacht aan ons zoontje en onze familie. Want hij blijft natuurlijk niet klein en die gemiste tijd komt niet terug!

Sandrine & Bjorn, een powerkoppel met passie voor interieur en renovatie! Benieuwd hoe zij jouw renovatie of interieur onder handen kunnen nemen? Neem gerust een kijkje op de website en laat je inspireren: https://upgrade-interieur.be/

Deel deze post
Share on facebook
Share on email

Laten we samen de details bekijken van jouw project.