Dit zijn de interieurtrends voor 2022

Het nieuwe jaar is gestart en januari is traditioneel een drukke maand waarin veel mensen zich laten inspireren tot renovaties. Als corona ons iets geleerd heeft, is het ook dat je huis een echte thuis hoort te zijn. Een plaats waar je tot rust komt in deze hectische tijden. Je brengt er tenslotte veel tijd door, zeker in de wintermaanden.

Dus… let’s start decorating! Laat je inspireren door deze interieurtrends voor 2022.

Kies voor organische elementen

De natuur brengt rust en zo ook in je interieur! Organische elementen zoals houten vloeren, rieten manden, aardetinten voor je meubels, … zijn helemaal in. Dit past ook volledig in de trend van DIY, do it yourself. Creëer zelf authentieke interieurelementen door creatief aan de slag te gaan, oude spullen te ‘upcyclen’ en zo een nieuw leven te geven.

Groen, groener, groenst, …

Als we de natuur naar binnen brengen, is het logisch dat we ook de kleur groen een centralere plaats geven in ons interieur. Verschillende tinten groen zoals emerald en quartz blijven hip in 2022, maar ook aardse, kruidige of plantaardige tinten op het groen/blauwe spectrum worden vaak gebruikt. Door verschillende groene tinten te combineren creëer je een organisch verhaal waarbij ook planten een centrale plaats krijgen. Zo wint een verticale tuin ook verder aan populariteit in 2022. 

Groen in combinatie met goud is ook altijd een winner! 

Behang met motieven

We zien het al even en ook in 2022 zal deze trend zich verder doorzetten. Romantisch behangpapier met bloemen, botanische elementen, reliëf … fleuren je interieur op en zijn een eyecatcher in je huis. Landelijke interieurstijlen komen zo nog meer tot hun recht in 2022. 

Het behang wordt ook doorgetrokken in andere elementen in het interieur zoals kussens, tapijten, …

Let’s go retro

We zien al even een terugkomst van retro elementen in het interieur zoals terracotta, marmer, … In 2022 zien we verder elementen uit de 60’s, 70’s en 80’s tot leven komen. Meubels met ronde elementen komen zo terug meer naar de voorgrond.

Tijd om aan de slag te gaan thuis! Wat is jullie favoriete interieurtrend voor 2022?

Benieuwd hoe wij jouw interieur onder handen kunnen nemen? Neem gerust een kijkje op de website en laat je inspireren: https://upgrade-interieur.be/

Deel deze post
Share on facebook
Share on email

Laten we samen de details bekijken van jouw project.