mortex badkamer renovatie

3 schilderstechnieken die u moet kennen

In onze samenwerking met Stoopen & Meeûs leren we steeds meer nieuwe mogelijkheden kennen. Creatieve schilderstechnieken maken ondertussen een belangrijk onderdeel uit van onze projecten. Ze kunnen zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten worden gebruikt. Vandaag zetten we vijf van onze favoriete technieken in de kijker.

Techniek 1: Crustal

Crustal brengt de perfecte balans tussen een strakke moderne stijl en organische elementen. Het is sterk gestructureerd en creëert daardoor in de eerste plaats een authentieke look met de goede eigenschappen van een minerale afwerking. Het voegt hierdoor karakter toe aan zowel landelijke als moderne gebouwen, en draagt bovendien bij tot een natuurlijker leefmilieu – ook in lage-energie- en passief-woningen.

Qua afwerking kunnen we alle richtingen uit. Of we verwerken de Crustal tot een egale pleister in tal van kleuren. Of we kiezen ervoor hem ruwer te laten ogen. Zo springt de muur meer in het oog en wordt hij unieker. Nog een leuk idee is om de afwerking op hout of gesteente te laten lijken.

Stoopen & Meeûs

Crustal is een duurzaam, milieuvriendelijk krijtproduct, dat perfect past in de nieuwe trend van gestructureerde minerale wanden. Op een gesofisticeerde en estethische wijze komt zo de natuur ook moderne gebouwen binnen.

Techniek 2: Stuc

Stuc lijkt wel uitsmeerbare natuursteen. Het bestaat uit verschillende lagen Stuc-pasta die over elkaar heen worden geplaatst en eventueel gepolierd. Behalve decoratief, is Stuc ook bijzonder onderhoudsvriendelijk: het is krasvast en omdat het filmvormend is afgewerkt tegen water en vlekken, kan het makkelijk afgekuist worden.

mortex stuc deco stoopen meeus kalktechniek schilder badkamer

StucResin begint waar Stuc eindigt.

Deze Epoxy gebaseerde vloerafwerking met mineraal mat uitzicht is een decoratieve afwerking voor alle horizontale oppervlakten. Het product is duurzaam door zijn sterkte en slijtvastheid. Met dit product zijn kleurnuances in honderden tinten en klein reliëf mogelijk.

Op vloertoepassingen waarvan we vroeger twijfelden of we Stuc konden gebruiken, kunnen we nu StucResin gaan toepassen. Dit product is nog sterker en slijtvaster dan Stuc. Om die reden kunnen we StucResin zowel gaan gebruiken voor buiten- als voor binnentoepassingen.

Techniek 3: Roestique

Breng sfeer in uw interieur met deze roest-techniek. Door ijzerdeeltjes in de licht gestructureerde pasta, krijgen we een roestig en verweerd uitziend resultaat.

Het eindresultaat is veegvast, er zal dus geen roest aan uw handen hangen wanneer u de muur (of het object) aanraakt.

roest techniek schilderen roestique stoopen meeus

Een stoere oplossing die warmte kan brengen in interieurs met vooral koudere tinten.

Welke stijl verkiest u?

Volg ons op Facebook
Schrijf je in op onze nieuwsbrief