Dakwerken en zolderinrichting

Daken, levensnoodzakelijk, esthetisch en energiebesparing

Een dak boven ons hoofd is levensnoodzakelijk, we hebben het allemaal nodig. Het dak beschermt de rest van de woning en is tegelijk een van de gevoeligste plekken van het huis. Het is dan ook verstandig om net in een dak niet teveel op de kosten te kijken en te investeren in een goede isolatie en een degelijke afwerking. Een goed dak is primordiaal en een absolute meerwaarde voor elk vastgoed.

Upgrade specialiseert zich al jarenlang in dakbedekking voor zowel renovatie als nieuwbouw. De talrijke technieken en ontwikkelingen op het gebied van dakbedekking maken het perfect mogelijk om op elk huis het ideale dak te leggen. Upgrade plaatst met de grootste zorg en met oog voor detail en afwerking hellende daken en platte daken met dakpannen zink, lood of koperwerken. Ook voor daktimmerwerk van elke aard heeft Upgrade de juiste vakmensen in huis.

Hieronder een greep uit de mogelijkheden:

 

De basis van elk vastgoed: een correcte dakconstructie

De dakconstructie is de basis voor elk dak. Upgrade heeft de knowhow voor alle constructies, van dakverhogingen en dakverstevigingen tot het plaatsen van een nieuwe dakkapel of een dakterras … Dragende constructies kunnen zowel in hout of metaal geplaatst worden.

Hellende daken plaatsen of renoveren

Het materiaalassortiment voor hellende dakbedekkingen is inmiddels eindeloos: kunst- of natuurleien, keramische of betonnen dakpannen, zink- of rietdaken ...

Bij elke vorm van dakbedekking is het kleurenpallet enorm uitgebreid en ook op vlak van de vorm is er voor elk wat wils: plat, golvend, groot of klein

Upgrade biedt voor welke stijl en smaak dan ook alle mogelijke opties aan en adviseert hierin graag.

Platte daken plaatsen en vernieuwen

Roofing of EPDM

De traditionele bekleding voor platte daken is roofing. Het wordt veel toegepast bij renovaties en herstellingen en is een budgetvriendelijke oplossing.

EPDM, de duurzame en kwalitatieve tegenhanger van roofing, is aan een opmars bezig. EPDM daken worden, in tegenstelling tot bitumineuze daken, niet gebrand, maar mechanisch bevestigd of gelijmd. Daarna worden de naden thermisch gelast om een perfecte waterdichte afwerking te verzekeren.

Het plaatsen van EPDM dakbedekkingen vereist een specifieke werkdiscipline, waarin Upgrade jarenlange ervaring heeft.

Comfort en fiscaal voordeel bij dakisolatie

Dakisolatie is een heel belangrijke energiebesparende maatregel die zichzelf al snel weer terugverdient. Upgrade heeft tal van opties om daken op de meest efficiënte manier te isoleren, afhankelijk van het beschikbare budget, de dakopbouw en ecologische overwegingen.

Dankzij tal van fiscale voordelen en subsidies blijft dakisolatie aan publieke belangstelling toenemen. Aan de andere kant zorgen de steeds strenger wordende reglementeringen ervoor dat dakisolatie onontbeerlijk is geworden.

Voor de na-isolatie van hellende daken worden minerale isolatiematerialen en kunststof of polyurethane materialen het meest toegepast.

Maar er is meer. Lucht- en dampdichtheid bij hellende daken is bepalend voor het binnenklimaat, het vermijden van warmte- en koelteverlies, de vermindering van tocht en het tegengaan van schade aan de isolatie. Upgrade pleit er dan ook voor om de isolatie te beschermen met een speciaal lucht- of dampscherm. Bij een goede plaatsing is de werking ervan 100% gegarandeerd.

Ontmossen van daken

Daken reinigen, ontmossen en schilderen zijn technieken om de levensduur van het dak te verlengen. Algen en mossen zijn immers vaak de oorzaak van waterinfiltratie en maken het bedekkingsmateriaal poreus. Een goed onderhouden dak is een meerwaarde voor de woning, en ook hier geldt de gouden regel: voorkomen is beter dan genezen. Contacteer ons dus tijdig voor een check-up!

Zink en loodwerken bij dakgoten en schoorstenen

Als dakspecialist heeft Upgrade ook de nodige ervaring voor alle zink- en loodwerken. U kunt een beroep doen op Upgrade voor duurzame herstellingen, het afwerken van dakkapellen, de plaatsing van nieuwe zinken of koperen goten, of het aanwerken of vervangen van bladlood rond schoorstenen.

Dakvensters en zolderinrichting

Wanneer uw dak vernieuwd of hersteld wordt, kunnen we vóór de isolatiewerken uw dak voorzien van dakramen. Dit is onmisbaar om de zolderruimte optimaal te benutten.

Ook de volledige zolderinrichting op maat kan Upgrade voor zijn rekening nemen, of het nu om extra slaapkamers, een hobbyruimte, een dressing of zelfs een wellnessruimte of badkamer gaat. De mogelijkheden van een zolderinrichting zijn eindeloos.

Het vergroten van de bewoonbare oppervlakte van een woning is een enorme meerwaarde. Upgrade raadt een zolderinrichting dan ook steevast aan bij homestaging projecten, waarover U hier meer kan lezen.