Thermowood gevelbekleding

Dat Upgrade een hart voor hout heeft, werd al duidelijk na onze blogs over de natuurlijke recuperatiematerialen barnwoud en balkenhout. Maar hergebruik is niet de enige manier om respectvol om te gaan met onze bossen: ook ThermoWood biedt een milieuvriendelijke oplossing voor bouwen en renoveren met hout.

Terwijl balkenhout en barnwood hun extra kwaliteiten danken aan natuurlijke verwering, verkrijgt ThermoWood zijn verhoogde duurzaamheid door een thermische behandeling. Ook ThermoWood is dus uitstekend geschikt voor toepassingen buiten zoals bij deze gevelbekleding in Bredene.

Versterkt dennen en beukenhout

ThermoWood is Noord-Europees dennenhout waarvan de sterkte na de thermische behandeling te vergelijken valt met de klasse van tropisch hardhout, zoals Teak, Ceder en Bankirai. De bestendigheid van het behandelde beukenhout ThermoBeech komt overeen met dat van Afzelia, Merbau en Teak.

Verhoogde weerstand en stabiliteit

Het hout wordt opgewarmd tot ongeveer 210 graden, waardoor glucose, koolhydraten en harsen op een natuurlijke manier uit het hout verwijderd worden. Zo is er geen voeding meer voor insecten en schimmels die het hout uithollen en doen rotten. De warmte vermindert bovendien de vochtevenwichtsgraad met 50%, wat het hout stabieler en minder gevoelig voor vervormingen maakt.

Een label voor duurzaamheid

De thermische behandeling wordt uitsluitend uitgevoerd met stoom en warmte en tijdens het hele proces worden geen chemische producten ingezet. Uniek aan het productieproces van StoraEnso is dat de behandeling van selectie over kappen tot afgewerkt product in één vloeiende beweging gebeurt, zonder onderbreking. Het hout is bovendien voorzien van een PEFC-label, een garantie dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Thermowood: uit het goede hout gesneden

Thermowood is een geregistreerd handelsmerk. Alleen de leden van de international ThermoWood Association mogen de naam ThermoWood gebruiken. De ThermoWood Association gaat prat op zijn gestandaardiseerde proces met hoge kwaliteitsnormen, doorgedreven onafhankelijke controles en diepgaande research. In België is alleen StoraEnsoWoods gecertificeerd om ThermoWood te leveren. 

Hieronder enkele prachtige foto`s van een Huis in de staat New York, door architect Steven Holl . Voor meer Thermowood inspiratie bezoek onze Pinterest Thermowood board. Voor informatie over al onze gevelbekleding oplossingen klik hier

Ons laatste project in Thermowood vindt U alvast op onze facebook pagina. Zodra ook de verlichting geplaatst is voorzien we een extra project post op onze site zelf! 

 

   thermowood houten gevelbekleding

  

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.