Marmer kiezen voor uw interieur, ja of nee?

Marmer, de trend van toen en nu

Marmer was dankzij zijn hardheid, bestendigheid en schoonheid al in de klassieke oudheid een gewild materiaal in de bouw en de beeldhouwkunst. De naam ‘marmer’ komt van het Grieks en betekent ‘glanzend’. De stevige natuursteen is door de eeuwen heen geliefd gebleven en is nu zelfs dé trend van 2016.

 

Marmer staat voor klassieke degelijkheid met een luxueus tintje en heeft veel toepassingen: in de badkamer, in de keuken, als vloer of decoratie-element in de woonkamer of als materiaal voor meubels… De steen matcht mooi met andere natuurmaterialen zoals hout of koper en past in elk interieur, van landelijk tot modern.

Het kostbare marmer wordt met veel zorg uit de heuvels van Italië ontgind zoals U op deze imposante video kan zien. Imposante blokken worden met een oorverdovend lawaai uit de rotsen gekapt en lijken in het hardhandige proces te zullen breken. Maar de steen is stevig genoeg en de ontginning wordt door een secure werkleider in goede banen geleid. Als een dirigent orchestreert hij de aanwijzingen om blokken van de beste kwaliteit uit de rotsen te winnen.

Toch mogen we niet vergeten dat de ontginning van marmer levensgevaarlijk blijft en diepe wonden kerft in het natuurlijke landschap. Bovendien heeft de robuuste steen ook zijn zwakheden: het verliest zijn glans, is gevoelig voor vlekken, vergeelt of wordt grauw door vuil en ouderdom en is dus erg onderhoudsintensief.

Een milieuvriendelijk alternatief voor marmer: Classtone

Classtone is een alternatief voor natuursteen marmer dat dezelfde eigenschappen heeft, maar lichter is en veel makkelijker te onderhouden valt. Het bestaat volledig uit natuurlijke materialen, zoals klei, veldspaat, silica en minerale oxides. Het materiaal kan elk weertype aan, van vorst tot extreme hitte, is UV-resistent en lijdt niet onder druk.

Om zorgeloos te koken is er dus niets zo praktisch als een Classtone keukenblad: een kras-en vlekbestendig keukenblad dat makkelijk schoon te maken valt. Morsen, uitschieten met een mes of een hete pan uit de handen laten vallen, zijn geen stressmomenten meer.

Het materiaal kun je schoonmaken met alle huishoudproducten en is heel hygënisch. Speciale formaten uit één stuk zonder voegen zorgen ervoor dat er zich minder bacteriën op het keukenwerkblad of de badkamerwanden kunnen verzamelen. Bij andere materialen, zoals hout of laminaat, moet bijna altijd een naad voorzien worden.

Voor Classtone kiezen is dus niet alleen kiezen voor gebruiksgemak met een luxueus tintje, maar is ook investeren in duurzaamheid en de toekomst.

 

 

bron: http://www.archdaily.com/602739/marble-quarrying-looks-even-more-awesome...

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.