Barnwood: trendy gerecycleerd hout

Upgrade draagt ecologie en duurzaamheid hoog in het vaandel én houdt ervan om unieke oplossingen te bieden. Deze drie waarden worden perfect verenigd in barnwood.

                                                                                                                                                                      

Nostalgie en duurzaamheid

Het cradle to cradle principe

Barnwood is hout met een verhaal, gerecupereerd uit oude schuren. In de negentiende eeuw bouwden boeren grote houten voorraadsschuren in de Verenigde Staten en delen van Oost-Europa. Het hout heeft zijn dienst bewezen, maar wordt niet afgeschreven met de sloop van de nu overbodige schuren. De authentieke planken gaan niet verloren en krijgen een nieuw leven in moderne toepassingen.

Een geslaagde test der tijd

Hout is een duurzaam materiaal dat natuurlijk veroudert, maar niet verslijt, integendeel. Door de wisselende weersomstandigheden zet het hout uit en krimpt het, waardoor het uiteindelijk stabieler is dan nieuw, vers gekapt hout. Barnwood heeft de test der tijd met glans doorstaan en wordt beloond met de robuuste, diepe textuur van verweerd hout.

Altijd uniek

De uiteenlopende temperaturen in de verschillende streken waar barnwood ‘geoogst’ wordt en de de locatie van de schuur op bijvoorbeeld een heuvel, in een vallei, blootgesteld aan de zon of bedekt met klimop, zorgen voor talloze kleurvariaties in bruin, grijs en zwart en rood. Bovendien zijn geen twee barnwoodplanken ooit dezelfde en is het resultaat van barnwoodtoepassingen altijd enig en verrassend.

barn in fields wood used as barnwood

Ecologisch verantwoorde nieuwe toepassingen voor Barnwood

… om bij weg te dromen

Momenteel vinden we barnwood vaak terug in ingemaakte kasten, haardwanden, gevel- en wandbekleding, meubilair, parket, decoratie en nog veel meer… Barnwood creëert een rustieke sfeer in klassieke interieurs en geeft modernere interieurs een originele touch. Klassiek of modern, barnwood garandeert een uniek eigentijds design met karakter en een zweem van nostalgie. Je zou voor minder wegdromen …

… en te filosoferen

Het sterke, doorleefde hout leent zich ook prima voor toepassingen in intensief gebruikte ruimtes, zoals horecagelegenheden. Een bar bekleed met barnwood zorgt bijvoorbeeld instant voor de gezellige, warme kroegsfeer waar veel cafés naar op zoek zijn. De geschiedenis van het hout inspireert wellicht menig tooghanger tot filosofische overpeinzingen, die natuurlijk gepaard gaan met de nodige bestellingen aan biertjes.

Barnwood in horeca zaken

Kortom, toepassingen in barnwood zijn ecologisch verantwoord, gegarandeerd origineel en door en door gezellig. 

Zie hier een unieke dressing die we in Barnwood uitgevoerd hebben

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.