5 loodgietersproblemen die zeer vervelend zijn

Een loodgieter kan je bij tal van verschillende problemen op weg helpen. Denk bijvoorbeeld aan problemen met de leidingen in huis, problemen met de afvoer, enzovoorts. Het is vaak erg belangrijk om de hulp van een loodgieter zo snel mogelijk in te schakelen, om de kans op complicaties minimaal te laten zijn. Bij complicaties kun je denken aan schimmelplekken op je muren, rottende plekken in het houtwerk onder je dakbedekking, enzovoorts. Het kost vaak al snel enkele maanden om een dergelijke schade volledig te kunnen herstellen. Kortom, schakel tijdig een loodgietersbedrijf bij jou in de buurt in!

#1: lekkages bij de afvoer in huis

Wanneer sanitaire voorzieningen niet op de juiste wijze worden aangesloten, kan dit leiden tot lekkages rond de aansluiting met de afvoer. Een loodgieter kan de aansluiting versterken, waarmee de lekkage vaak verholpen is.

#2: het knappen van leidingen

Ook kunnen er lekkages ontstaan op het moment dat de leidingen in huis knappen. Dit is vaak het gevolg van het bevriezen van de leidingen in de wintermaanden. Het bevroren water zet uit, waardoor de leiding barst.

#3: een verstopping in de afvoer

Naast de lekkages rond de afvoer, kan de afvoer ook verstopt raken. Verstoppingen zijn het gevolg van restafval wat naar de bodem van de afvoer zakt. Hier kan het niet meer worden meegevoerd door het water in de afvoer, waardoor een beginnende verstopping ontstaat. Loodgieters kunnen de afvoer doorspuiten om erger te voorkomen.

#4: een storing in de cv-ketel

Zeker in de herfst- en wintermaanden wil je gebruik kunnen maken van de cv-ketel in huis. Het kan echter voorkomen dat er een cv-ketelstoring ontstaat, als gevolg van slecht onderhouden onderdelen. Een loodgieter kan de cv-ketel voor je nalopen op slijtage en de versleten onderdelen direct vervangen.

#5: verstopping onder de regenpijp

In de herfst kunnen er kleine takjes en bladeren in de afvoer onder de regenpijp stromen. Net als bij andere vormen van restafval zullen de bladeren en takjes op de bodem van de afvoer blijven liggen. Het doorspuiten van de afvoer is in zo’n geval noodzakelijk om een verstopping te verhelpen. 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.