Light it up en kies de juiste verlichting voor jouw interieur

Een nieuw of gerenoveerd interieur is één iets, maar de juiste verlichting kiezen kan je ruimte maken of kraken. Kleiner, donker, groter of net gezelliger? Deze effecten kan een slechte of goede verlichting met zich meebrengen. De juiste keuze maken hierin is dus heel belangrijk. Daarom denken wij bij de renovatie van uw woning al meteen mee over de verlichting. Zo helpen we meezoeken naar bijpassende lampen en armaturen en houden daarbij rekening met de laatste trends. De 1e vraag die we onszelf moeten stellen luidt:

Gaat het over basis of decoratieve verlichting?

Basisverlichting zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het licht in de kamer zoals bijvoorbeeld de hoofdlamp in een slaapkamer of de gang. Daarnaast is er decoratieve verlichting dat zorgt voor gezelligheid in huis. Het licht is diffuus en komt bijvoorbeeld uit een gesloten lampenkap van een vloerlamp of een kleine tafellamp. Zo’n verlichting is onmisbaar in ruimtes zoals een woonkamer, maar kan in elke ruimte worden toegevoegd om een extra huiselijk gevoel te geven.


Wat met functionele verlichting?

Naast de basisverlichting en de decoratieve verlichting, bestaat er ook nog zoiets als functionele verlichting. Dit is bijvoorbeeld een leeslamp op een bureau. Deze verlichting heeft een gericht functie en moet zorgen voor helder licht. Dit type verlichting kan natuurlijk gaandeweg in je interieur gebracht worden, maar het kan ook interessant zijn om hier op voorhand over na te denken. Ben je bijvoorbeeld een actieve lezer in je woon of slaapkamer? Dan kunnen we dit meenemen in de renovatieplannen..


Passend met je interieur, of net opvallend?

Verlichting kan meegaan in je interieur of net een opvallende eyecatcher zijn. Heb je een licht interieur, dan kan je veel kanten op. Van opvallende tafellampen tot subtiele muurlampen. In dezelfde kleur van de ruimte of net in opvallende kleuren om de ruimte mee vorm te geven. Opties genoeg! Upgrade denkt en zoekt graag mee naar interessante en unieke mogelijkheden voor verlichting. Contacteer ons gerust voor meer informatie of neem een kijkje in onze realisaties en laat je inspireren.

Deel deze post
Share on facebook
Share on email

Laten we samen de details bekijken van jouw project.